Bel voor een vrijblijvende kennismaking! 0162-466622

Roodkapje en Draak

Op Draak en Roodkapje spelen onze dreumessen en jonge peuters. Bij deze groepen leren we de kinderen veel. Een dreumes gaat veel ontdekken en is nieuwsgierig aangelegd om uiteindelijk te veranderen in een ondernemende peuter.

Op beide groepen is er plaats voor 14 kinderen.

 


Voeding

Bij Roodkapje en Draak mogen de kinderen tot 8:15 ontbijten. In de loop van de ochtend eten we fruit en drinken we thee. De oudste kinderen mogen zelf hun fruit snijden, dit bevordert de fijne motoriek en zelfredzaamheid. In de middag eten we een verse boterham van de bakker met halfvolle melk. De meeste kinderen smeren zelf hun boterhammen met daarop verantwoord beleg. In de loop van de middag eten de kinderen groente zoals paprika, komkommer en tomaatjes en drinken we weer water en thee. De kinderen die s’avonds warm mee eten, doen dit gezamenlijk op Roodkapje. Dit bevordert de sociale interactie en het is erg gezellig om met z’n allen te eten. De kinderen die niet warm mee eten, krijgen een soepstengel op Draak.
Als we een feestje vieren, bakken of een bijzondere dag beleven blijven we trouw aan ons gezonde voedingsbeleid. We hebben een boekje gezonde voeding voor u samengesteld.


Activiteiten

De kinderen van Draak en Roodkapje zijn in de opstart van de ochtend samengevoegd, de deuren zijn dan open. Om half 8 starten we met het ontbijt. Kinderen die hier ontbijten doen dit gezamelijk op Roodkapje, de overige kinderen spelen dan op Draak.
Na het ontbijt gaat elk kind weer naar de eigen stamgroep, eerst nog even vrij spelen en rond 09:00 uur starten de groepen met een grondactiviteit. Hier draait het vooral om de introductie van de dag en het thema wat op dat moment speelt. Dit zijn thema’s uit de uk en puk methode aangevuld met de seizoenen en de feestdagen. We werken met deze thema’s omdat het houvast geeft en stimuleert de sociale-emotionele, de motorische, de zintuigelijke en de taalontwikkeling.
Iedere week hebben we één tot twee grote activiteiten en zorgen dat ieder kind daarbij aan bod komt. We stimuleren de zelfredzaamheid voortdurend. Verder vinden we het belangrijk dat we proberen iedere dag met de kinderen naar buiten te gaan om even een frisse neus te halen. We zijn dol op het bos maar ook naar de winkel en de bibiotheek gaan we maandelijks.


 

Referentie:
Onze dochter gaat iedere week met veel plezier naar de Kinderopvang
Er worden activiteiten gedaan die passen bij het (actuele) thema waar aan gewerkt wordt zoals bijv. de herfst.. Leuk om te zien is dat er zoveel woorden aangeboden worden, passend bij het thema en dat onze dochter deze ook goed toe kan passen in haar spreken. Je ziet haar groeien in haar ontwikkeling.
De leidsters hebben echt oog voor de kinderen en denken in het belang van de kinderen. Ook voor ons als ouders verloopt het contact prettig en laagdrempelig. Alles is bespreekbaar en er wordt echt meegedacht.
Marcella Struijk (moeder van Liv en Nove)